Supracor Endurance Cool Grip® Sadelunderlägg ¨
Product Options

Price: 3890,00 SEK

Loading Updating cart...

Endurance Cool Grip® underlägget är designad för att användas under långa perioder eller bära mycket vikt som tex ridande poliser, ridande högvakt, turridning, långdistans mm. Den är även oslagbar när det gäller att klara de påfrestningar som ett långdistans lopp kräver. Du behöver bara använda ett sadelunderlägg och inget annat på ett helt 160km lopp.Har även visat sig vara det bästa för islandshästar, där bla sadeln har svårt att ligga still och där hästens rörelser hämmas.

Stötupptagande, tryckavlastande, luftar och reducerar temperaturen under sadeln. Ligger still och håller sadeln på plats utan att orsaka skav. Suger inte upp svett, men transporterar bort den ifrån huden, vilket håller hästryggen torr och sadelunderlägget lätt under hela loppet. Alla dessa egenskaper och fler som en långdistans ryttare önskar av sin utrustning har kan du läsa om nedan.

I Sverige rider Frida Ekström, Stallholmen med Endurance Cool Grip och terapeutiska Sulorna på sin häst Zinner sen ett tag tillbaka och Maria Hagman har många års erfarenhet av detta underlägg sen hennes tid i USA.

Endurance Cool Grip® terapeutiska sadelunderlägg har används i USA, Canada, Australien mfl i många år av medvetna ryttare.

David Kaden, USA, rekommenderar detta sadelunderlägg till sina lätta spelcialsadlar

Läs Fridas utlåtande här

Om måttet på våra terapeutiska underlägg inte stämmer till 100% med just din sadel och häst så kan man väldigt enkelt beskära Cool Grip underlägg till en perfekt passform utan att förstöra eller minska dess livslängd. För att få ut alla unika egenskaper av underlägget rekommenderar vi att man noga provar ut underlägget med sadeln och i vissa fall kan man även behöva justera eller stoppa om sadeln.

Våra terapeutiska underlägg är ett stöt, tryck, antiglid, och luftigt komplement till en bra sadel och inte istället för en bra sadel.

Egenskaper:

 1. Stötupptagande
 2. Tryckfördelande
 3. Antiglid
 4. Andas/svalkar
 5. Låg vikt
 6. Lätt skötta
 7. Temperatur oberoende
 8. Stimulerar ryggmusklerna
 9. Anpassningsbar
 10. Hållbar
 11. Hudvänlig
 12. Miljövänlig

 

Stötupptagande - Kraftig reducering av stötar då materialet har ett sk. ”flexibelt minne”  vilket gör att det alltid strävar att återgå till sin ursprungliga form utan fördröjning.  Vilket hjälper vid förebyggande av ryggproblem och underlättar för både hästar och ryttare som har ryggproblem orsakade av stötar, då materialet fungerar åt båda håll.

Tryckfördelande - Cellstrukturen gör att sadelunderlägget formar sig efter ryggen och trycket fördelas jämnt under sadeln utan att den knöla sig eller trycks ihop. ( Vid oberoende test med tryckmätnings padd visade vår Dressyr Cool Grip näst intill inget tryck någonstans.)

Antiglid - Materialet uppbyggnad ger det en naturlig antiglid egenskap, som under tryck formar sig efter hästryggen och sadel och därmed gör att sadeln blir stabilare och ligger still UTAN att orsaka skav och hudirritation. Du behöver inte hålla ytan ren för att antiglid egenskapen ska funka och underlägget kommer behålla denna egenskap under hela dess livslängd. En ovärderlig egenskap för hästar med stor rörlighet i ryggen.

Andas/ Svalkar - Materialet innehåller 93% cirkulerande luftvolym som pumpas ut och in då man rider, och därmed reduceras temperaturen mätbart under sadeln och fukt leds bort ifrån hästryggen.

Låg vikt - Med 93% luftvolym så är det endast 7% material......(0.7-1.25 kg) Blir heller inte nämnvärt tyngre under användning, då de inte suger upp svetten utan bara transporterar bort den och även får en del att dunsta bort.

Lätt skötta - Materialet är naturligt bakterie- och mögel avstötande och kräver nästen ingen skötsel, skölj av efter att den blivit svettig och torkar väldigt fort. Kan även användas på flera olika hästar. De går även att tvättas i maskin 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent, vilket är viktigt om den används på flera hästar där någon har hudproblem eller sår.

Temperatur oberoende -sadelunderläggen behåller sina egenskaper och blir inte hårda vid minusgrader. De blir inte heller för mjuka vid plusgrader, detta på grund av att de innehåller största delen luft så därför behåller de alltid en bra arbetstemperatur, svalkar vid höga temperaturer och värmer vid låga temperaturer.

Stimulerar ryggmusklerna - Materialets ”flexibla minne” och tryckfördelande egenskaper tillåter hästens muskler att jobba obehindrat under sadeln och ger även en masserande och blodstimulerande effekt, vilket är några av förutsättningarna för att kunna bygga muskler.

Anpassningsbar - Våra Cool Grip underlägg kan du enkelt ändras till den form som passar din sadel och häst. ( OBS! Gäller inte Classic Cool Grip )

Hållbar - Materialet är tillverkat av det starkaste och mest flexibla termoplast material som finns. (thermoplastic elastomers (TPE's) Det är svårt att skada eller förstöra materialets funktioner då det inte kan punkteras eller läcka. Det som med tiden kommer bryta ner materialet är svett, därför rekommenderar vi att ni sköljer ur den efter användning, så behåller den sina egenskaper i många år.

Hudvänliga - Det är tillverkat i ett jungfru material (medicinskt godkänt) som inte innehåller några farliga eller giftiga ämnen för kroppen, utan snarare göra förutsättningarna för hudproblem, ärr och läkning av sår, fördelaktigare. Samma material används även inom sjukvården för att bl.a läka svåra brännskador och bygga konstgjorda hjärtklaffar. Bakterier och mögel kan inte frodas i materialet och det går även att tvättas i 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent.

Miljövänliga - All tillverkning sker efter strikta miljöföreskrifter och när materialet är slut så kan det återanvändas eller återvinnas. Är även klimatsmart då det är en produkt som du kommer att ha länge och därmed inte ökar belastningen på vårt avfalls problem som ökar markant.

Storlek:

Kort: 66cm lång x 97cm bred. (Regular)

Lång: 71cm lång x 97cm bred. (Long)