Supracor Classic Cool Grip® Sadelunderlägg ¨
Product Options

Price: 2490,00 SEK

Loading Updating cart...

Classic Cool Grip® är ett terapeutiskt sadelunderlägg för dig som har flera olika hästar och/eller sadlar. Kort modell vilket gör att den passar bra till ridskolehästar och ponny's. Passar även väldigt bra för den häst som har riktigt svåra tryckproblem på ryggen, då detta underlägg är extra mjukt.

 

Vår Racing Cool Grip® är också ett bra alternativ.

Egenskaper:

 1. Stötupptagande
 2. Tryckfördelande
 3. Antiglid
 4. Andas/svalkar
 5. Låg vikt
 6. Lätt skötta
 7. Temperatur oberoende
 8. Stimulerar ryggmusklerna
 9. Anpassningsbar
 10. Hållbar
 11. Hudvänlig
 12. Miljövänlig

 

Stötupptagande - Kraftig reducering av stötar då materialet har ett sk. ”flexibelt minne”  vilket gör att det alltid strävar att återgå till sin ursprungliga form utan fördröjning.  Vilket hjälper vid förebyggande av ryggproblem och underlättar för både hästar och ryttare som har ryggproblem orsakade av stötar, då materialet fungerar åt båda håll.

Tryckfördelande - Cellstrukturen gör att sadelunderlägget formar sig efter ryggen och trycket fördelas jämnt under sadeln utan att knöla sig eller trycks ihop. ( Vid oberoende test med tryckmätnings padd visade vår Dressyr Cool Grip näst intill inget tryck någonstans.)

Antiglid - Materialet uppbyggnad ger det en naturlig antiglid egenskap, som under tryck formar sig efter hästryggen och sadel och därmed gör att sadeln blir stabilare och ligger still UTAN att orsaka skav och hudirritation. Du behöver inte hålla ytan ren för att antiglid egenskapen ska funka och underlägget kommer behålla denna egenskap under hela dess livslängd. En ovärderlig egenskap för hästar med stor rörlighet i ryggen.

Andas/ Svalkar - Materialet innehåller 93% cirkulerande luftvolym som pumpas ut och in då man rider, och därmed reduceras temperaturen mätbart under sadeln och fukt leds bort ifrån hästryggen.

Låg vikt - Med 93% luftvolym så är det endast 7% material......(0.7-1.25 kg) Blir heller inte nämnvärt tyngre under användning, då de inte suger upp svetten utan bara transporterar bort den och även får en del att dunsta bort.

Lätt skötta - Materialet är naturligt bakterie- och mögel avstötande och kräver nästen ingen skötsel, skölj av efter att den blivit svettig och torkar väldigt fort. Kan även användas på flera olika hästar. De går även att tvättas i maskin 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent, vilket är viktigt om den används på flera hästar där någon har hudproblem eller sår.

Temperatur oberoende -Underläggen behåller sina egenskaper och blir inte hårda vid minusgrader. De blir inte heller för mjuka vid plusgrader, detta på grund av att paddarna innehåller största delen luft så därför behåller de alltid en bra arbetstemperatur, svalkar vid höga temperaturer och värmer vid låga temperaturer.

Stimulerar ryggmusklerna - Materialets ”flexibla minne” och tryckfördelande egenskaper tillåter hästens muskler att jobba obehindrat under sadeln och ger även en masserande och blodstimulerande effekt, vilket är några av förutsättningarna för att kunna bygga muskler.

Anpassningsbar - Våra Cool Grip underlägg kan du enkelt ändras till den form som passar din sadel och häst. ( OBS! Gäller inte Classic Cool Grip )

Hållbar - Materialet är tillverkat av det starkaste och mest flexibla termoplast material som finns. (thermoplastic elastomers (TPE's) Det är svårt att skada eller förstöra materialets funktioner då det inte kan punkteras eller läcka. Det som med tiden kommer bryta ner materialet är svett, därför rekommenderar vi att ni sköljer ur den efter användning, så behåller den sina egenskaper i många år.

Hudvänliga - Det är tillverkat i ett jungfru material (medicinskt godkänt) som inte innehåller några farliga eller giftiga ämnen för kroppen, utan snarare göra förutsättningarna för hudproblem, ärr och läkning av sår, fördelaktigare. Samma material används även inom sjukvården för att bl.a läka svåra brännskador och bygga konstgjorda hjärtklaffar. Bakterier och mögel kan inte frodas i materialet och det går även att tvättas i 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent.

Miljövänliga - All tillverkning sker efter strikta miljöföreskrifter och när materialet är slut så kan det återanvändas eller återvinnas. Är även klimatsmart då det är en produkt som du kommer att ha länge och därmed inte ökar belastningen på vårt avfalls problem som ökar markant.

Storlek: