Supracor Barrel Racing Cool Grip® Sadelunderlägg ¨

Price: 3890,00 SEK

Loading Updating cart...

Barrel Racing Cool Grip® terapeutiska sadelunderlägg är utformad i samarbete med Shawn Flarida.

Sadelunderlägget är ett ultimat komplement för den som vill ha så lätt utrustning som möjligt. David Kaden, USA, rekommenderar dessa underlägg till hans lätta spelcialsadlar www.specialezedsaddles.com

Rekommenderas även av Sveriges westernelit: Peter Ljungberg, Jonna Gullberg, Birgitta Freter, Rick LeMay, mfl.

Cool Grip underlägget är unik i sin uppbyggnad och de egenskaper som kommer med det gör den till en produkt som är olik alla andra tillbehör på marknaden. Läs egenskaperna nedan.

Barrel Racing Cool Grip®  passar westernsadlar som är ca 71 cm långa och har en bredd på ca 97 cm i framkant. Passar bra till Quarterhästar eller hästar som har en hög manke, är svankryggade eller har en kort rygg. Om du istället har en häst som har en rak och lång rygg, välj då en Western Cool Grip.

Du kan även enkelt beskära din Cool Grip  till en perfekt passform för din häst och sadel.

Egenskaper:

 1. Stötupptagande
 2. Tryckfördelande
 3. Antiglid
 4. Andas/svalkar
 5. Låg vikt
 6. Lätt skötta
 7. Temperatur oberoende
 8. Stimulerar ryggmusklerna
 9. Anpassningsbar
 10. Hållbar
 11. Hudvänlig
 12. Miljövänlig

 

Stötupptagande - Kraftig reducering av stötar då materialet har ett sk. ”flexibelt minne”  vilket gör att det alltid strävar att återgå till sin ursprungliga form utan fördröjning.  Vilket hjälper vid förebyggande av ryggproblem och underlättar för både hästar och ryttare som har ryggproblem orsakade av stötar, då materialet fungerar åt båda håll.

Tryckfördelande - Cellstrukturen gör att sadelunderlägget formar sig efter ryggen och trycket fördelas jämnt under sadeln utan att knöla sig eller trycks ihop. ( Vid oberoende test med tryckmätnings padd visade vår Dressyr Cool Grip näst intill inget tryck någonstans.)

Antiglid - Materialet uppbyggnad ger det en naturlig antiglid egenskap, som under tryck formar sig efter hästryggen och sadel och därmed gör att sadeln blir stabilare och ligger still UTAN att orsaka skav och hudirritation. Du behöver inte hålla ytan ren för att antiglid egenskapen ska funka och underlägget kommer behålla denna egenskap under hela dess livslängd. En ovärderlig egenskap för hästar med stor rörlighet i ryggen.

Andas/ Svalkar - Materialet innehåller 93% cirkulerande luftvolym som pumpas ut och in då man rider, och därmed reduceras temperaturen mätbart under sadeln och fukt leds bort ifrån hästryggen.
Låg vikt - Med 93% luftvolym så är det endast 7% material......(0.7-1.25 kg) Blir heller inte nämnvärt tyngre under användning, då de inte suger upp svetten utan bara transporterar bort den och även får en del att dunsta bort.

Lätt skötta - Materialet är naturligt bakterie- och mögel avstötande och kräver nästen ingen skötsel, skölj av efter att den blivit svettig och torkar väldigt fort. Kan även användas på flera olika hästar. De går även att tvättas i maskin 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent, vilket är viktigt om den används på flera hästar där någon har hudproblem eller sår.

Temperatur oberoende -Sadelunderläggen behåller sina egenskaper och blir inte hårda vid minusgrader. De blir inte heller för mjuka vid plusgrader, detta på grund av att underläggen innehåller största delen cirkulerande luft så därför behåller de alltid en bra arbetstemperatur, svalkar vid höga temperaturer och värmer vid låga temperaturer.

Stimulerar ryggmusklerna - Materialets ”flexibla minne” och tryckfördelande egenskaper tillåter hästens muskler att jobba obehindrat under sadeln och ger även en masserande och blodstimulerande effekt, vilket är några av förutsättningarna för att kunna bygga muskler.

Anpassningsbar - Våra Cool Grip sadelunderlägg kan enkelt ändras till den form som passar din sadel och häst. ( OBS! Gäller inte Classic Cool Grip )

Hållbar - Materialet är tillverkat av det starkaste och mest flexibla termoplast material som finns. (thermoplastic elastomers (TPE's) Det är svårt att skada eller förstöra materialets funktioner då det inte kan punkteras eller läcka. Det som med tiden kommer bryta ner materialet är svett, därför rekommenderar vi att ni sköljer ur den efter användning, så behåller den sina egenskaper i många år.

Hudvänliga - Det är tillverkat i ett jungfru material (medicinskt godkänt) som inte innehåller några farliga eller giftiga ämnen för kroppen, utan snarare göra förutsättningarna för hudproblem, ärr och läkning av sår, fördelaktigare. Samma material används även inom sjukvården för att bl.a läka svåra brännskador och bygga konstgjorda hjärtklaffar. Bakterier och mögel kan inte frodas i materialet och det går även att tvättas i 60°, kort tvättprogram för att få det kliniskt rent.

Miljövänliga - All tillverkning sker efter strikta miljöföreskrifter och när materialet är slut så kan det återanvändas eller återvinnas. Är även klimatsmart då det är en produkt som du kommer att ha länge och därmed inte ökar belastningen på vårt avfalls problem.