Jag har bla använt Supracors Endurance Cool Grip padd i ett par år nu och är otroligt nöjd. Padden har använts både för våra galoppörer och våra långdistansare. Den har visat sig vara helt utan konkurrens vad det gäller rehabilitering av hästar med onda ryggar.

Jag fick från början lov att alternera Supracore padden med annan padd under 2-3 veckor för att sedan utan tvekan gå vidare till att bara använda Supracore padden som underlägg under sadeln.

Supracore padden ger bla:

  • ryggmassage
  • tryckutjämning och tar upp stötarna
  • en sadel som ligger still
  • kylande effekt på hästens rygg
  • en konstant vikt då all kroppsvätska rinner av

Tidigare använde jag fårskinn, renskinn, syntetpaddar, ullpaddar m.m, och gjorde på distansen av med 3-5 renskinn per tävlings termin (750:- till 800:- kr st.) för att paddarna blev våta och tunga.

Inget som jag tidigare använt har varit tillnärmelsevis så effektivt, hållbart, lätt skött och kostnadssparande som Supracores padden:

Det är bara att rida, ta av padden, svampa av den och lägga på den igen. Nu använder jag endast en padd på en 160 km tävling.

På galoppen har vi använt Barbacka sadeln till inridning, ett verktyg som gör att du är precis ett med hästen samt att du får en god balans.

Med hjälpbygeln känns det också säkert att använda Barbacka sadeln som inridnings verktyg.

Vårt galopp stall älskar Supracore padden!

Ryttarna behövde tidigare alltid byta tygstycke under sadeln för varje ritt. Nu har vi bara en svamp med jodopax som ryttarna torkar av padden med för att sedan lägga den på nästa häst. Och hästarna mår oerhört bra i sina ryggar. Galoppen har mycket problem med rygggarna på sina hästar, så för vårt stall har det varit ett lyft av att börja använda Supracore padden i träning. Dessutom har Supracore en mängd andra fantastiska produkter: Den lilla gröna tvätthandsken är ett måste i alla stall. Lätt, effektiv, hygiensk, snabbtorkande, allt i en enda liten grön handske.

Det finns inga andra produkt i sitt slag som kan jämnföras med Supracores produkter. Jag hoppas och tror att alla tävlingsryttare som satsar för en framtid med friska hästryggar bör förebygga med att använda Supracore produkterna till sina hästar vid träning och tävling. En hel del av mina kollegor inom distans eliten har redan nu köpt in produkten och dom är alla väldigt nöjda.

– Marie-Louise Andersson