Det som gör våra produkter olika alla andra är vårt miljövänliga och högteknologiska Honeycomb (Bikaka) material. Honeycomb materialet är uppbyggt av miljoner perforerade bikakeceller som är sammanfogade till ett otroligt slitstarkt, lätt och luftigt material, som klarar extremt stora belastningar och har ett minne.

Materialets egenskaper är många, och tillsammans gör de att våra produkter  passar allt ifrån sulor till hovar som klarar att ta upp stötarna ifrån en hoppande häst vilket genererar energi på ett par ton till stimulerande fräscha hudprodukter, vibrationsdämpare i cykelsadelöverdrag, samt bandage för att läka sår och allt där i mellan..

Konstruktionen är tillverkade i ett helt medicinskt rent TPE material( ett gummiliknande material som kombinerar det vulkade gummits egenskaper med termoplastens processfördelar. Detta ger ett fantastiskt, starkt, flexibelt, effektivt och 100% återvinningsbart material= möjligt att även återanvända materialet direkt i processen, vilket ger 0% produktionsspill.)

Det som gör dessa produkter miljövänliga och klimatsmarta är bla att materialet är 100% återvinningsbart, men också att det har extremt lång hållbarhet, tillverkningsprocessen genererar inte i några farliga utsläpp och det innehåller inga Ftalater, som kan skadar djurs fortplantningsegenskaper om det skulle komma ut i naturen mm.

TPE.n innehåller inga giftiga eller allergi framkallande ämnen och kroppen stöter inte ifrån sig materialet, vilket gör att man bl.a använder det till att bygga konstgjorda hjärtklaffar och skyddande hud vid svåra brännskador.

 

Skötselråd Häst/Ryttare

Skötselråd Kroppsvård

Skötselråd Sport/Motion